Lilja the Label: Suomalainen bikinimerkki

Tervetuloa Lilja the Labelille! Ihanaa, että löysit meidät!

 

Päivitetty 13.8.2021

 

Lilja the Label on suomalainen uima-asumerkki, joka on perustettu vuonna 2016.  Tavoitteenamme on luoda korkealaatuisia uima-asuja ja muita tuotteita sekä eettisesti että ympäristön huomioon ottaen. Olemme saaneet inspiraatiota tuotteisiimme upeasta luonnosta, jonka ympäröimänä oleminen täällä maapallolla on todellinen etuoikeus. Meidän tavoitteenamme on yrittää säilyttää ja suojella tätä kauneutta parhaamme mukaan, ja pyrimme aina tekemään ympäristötietoisia valintoja tuotantoketjumme eri vaiheissa. Mallistomme koostuvat luonnonläheisistä, murretuista sävyistä sekä graafisista ja minimalistisista printeistä. Tuotteissamme voit nähdä yhdistyvän toisiinsa sekä luonnon elementtejä, että tuulahduksia menneiltä vuosikymmeniltä.

Tuotteemme suunnitellaan Helsingissä, ja valmistutamme ne käsityönä pienellä Indonesian Balilla sijaitsevalla perheomistseisella tehtaallamme, jolla olemme päässeet vierailemaan henkilökohtaisesti. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kaikkien tuotantoprosessiimme osallistuvien tahojen työympäristö on täysin turvallinen, eettinen ja lakeja noudattava. Koko tuotantoprosessimme on täysin läpinäkyvä, ja kerromme siitä mielellämme lisää. Voit lukea lisää tehtaistamme, ympäristötavoitteistamme ja muusta sydäntämme lähellä olevasta tällä sivulla.

Verkkosivustomme on tätä sivua lukuunottamatta englanniksi, mutta palvelemme asiakkaitamme mielellämme totta kai myös suomeksi. Mikäli tarvitset apua sivuston käytössä, tilauksen teossa tai muissa kysymyksissä, autamme mielellämme ja käännämme esimerkiksi tuotetietoja mielellämme.

TEHTAAMME

Lilja the Label Factory

Uima-asumme ja urheiluvaatteemme valmistetaan käsityönä Indonesian Balilla pienellä perheomisteisella tehtaalla, joilla olemme päässeet vierailemaan henkilökohtaisesti. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kaikkien tuotantoprosessiimme osallistuvien tahojen työympäristö on täysin turvallinen, eettinen ja lakeja noudattava. Näin ollen on tärkeää, että toiminta on myös läpinäkyvää. Vastaamme lisäkysymyksiin mielellämme.

Ensisijainen kaikki uima-asumme ja urheiluvaatteemme valmistama tehtaamme sijaitsee upealla Balin saarella, joka on osa Indonesiaa. Tämä tehdas on valmistanut kaikki uima-asumme ja urheiluvaatteemme vuodesta 2018 lähtien. Tehtaan omistaa paikallinen nuori pariskunta, joka työllistää yhteensä 36 ihmistä: neljä toimistotyöntekijää omistajaparin lisäksi, kaksi kankaan leikkaamiseen erikoistunutta työntekijää, 26 ompelijaa, kolme laaduntarkkailijaa ja yksi graafinen suunnittelija. Tehtaamme tiimi on päässyt kasvamaan huomattavasti sinä aikana, kun olemme olleet yhteistyössä, ja onkin mahtavaa päästä kasvamaan yhdessä toisen pienyrityksen kanssa.

Alkuperäinen tehtaamme, jota käytimme vuosien 2016 ja 2018 välillä, sijaitsee Guangzhoussa. Emme valmista tuotteita tällä tehtaalla tällä hetkellä, vaan kaikki tuotantomme on siirretty Balille. Olemme tosin täysin ihastuneita myös alkuperäiseen tehtaaseemme ja sen henkilökuntaan ja olemmekin onnekkaita, että onnistuimme löytämään kaksi meille niin hyvin sopivaa toimijaa.

Olemme päätyneet tuotantovalintoihimme sen jälkeen, kun olemme ensin tutustunut huolellisesti molempien tehtaiden toimintaperiaatteisiin,  työoloihin, palkkaukseen, lomakäytäntöihin ja muihin tärkeisiin tehtaan työntekijöistä huolehtiviin käytäntöhin.

Pitääksemme tuotteemme uniikkeina valmistamme kutakin tuotetta vain rajatun määrän. Koska emme missään nimessä ole fast fashion -brändi, emme halua valmistuttaa liian suurta määrää tuotteita, joka voisi jäädä myymättä ja näin ollen lisätä jo olemassa olevaa valtavaa pikamuotiongelmaa ja muotialan aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Tästä syystä tuotteemme saattavat välillä loppua kesken, mutta täydennämme varastoja aina parhaamme mukaan vastataksemme kysyntään. Meiltä saa aina kysyä, milloin jotain tiettyä tuotetta olisi taas saatavilla! Pidetään siis eräkoot pieninä, kaikki tuotteet rakastettuina ja ympäristö terveenä!

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Olemme luoneet ympäristöarvoillemme erillisen sivun, jotta voimme käydä läpi tarpeeksi kattavasti kaiken, jonka koemme tärkeäksi. Klikkaa tästä Sustainability -sivullemme!

TUOTTEIDEN HOITO-OHJEET

Noudattamalla seuraavia ohjeita varmistat sen, että huolehdit tuotteistamme oikein ja varmistat niiden kestävyyden kesästä toiseen.

Uima-asujen hoito-ohjeet

Olemme koonneet ylös tietoa siitä, miten voit parhaiten huolehtia uima-asuistamme. Uima-asumateriaalimme (kuten lähes kaikki muutkin uima-asut) koostuu polyamidin ja elastaanin sekoituksesta. Käyttämämme polyamidi (PA) on peräisin kierrätetyistä alkuperistä hyödyntämällä REPREVE® ja ECONYL® -kuituja. Elastaani taas on se osa materiaalia, joka antaa tuotteelle sen joustavuuden. Elastaania käytetään laajalti uima-asuissa, urheiluvaatteissa ja muissa vaatteissa ja asusteissa, joilta vaaditaan joustavuutta. Erityisesti elastaani vaatii hieman ekstrahuolenpitoa säilyttääkseen ominaisuutensa, ja näin ollen suosittelemmekin, että annat uima-asuillesi ja urheiluvaatteillesi hieman ekstrarakkautta tuotteen eliniän pidentämiseksi.

Huuhtele uima-asusi puhtaalla vedellä jokaisen käyttökerran jälkeen niin pian kuin mahdollista. Meriveden suola, järvivesien erilaiset aineet ja uima-altaiden kemikaalit voivat heikentää ja värjätä kangasta. Aurinkorasvat, erilaiset öljyt ja deodorantit saattavat myös osaltaan aiheuttaa värjäytymistä. Muistamalla huuhdella uima-asusi käytön jälkeen, pidennät tuotteen käyttöikää varmasti.

Älä kuivata uima-asuasi suorassa auringonvalossa välttääksesi värien haalistumisen. Vaikka aurinko onkin tärkeä osa jokaista rantapäivää, tuotteen unohtaminen UV-säteiden armoille voi johtaa haalistumiseen. Tämä toki koskee muutakin pyykkiä!

– Jos uima-asusi tarvitsee huuhtelun sijaan pesun, pese tuote käsin 30 asteessa mietoa pesuainetta käyttäen. Älä käytä valkaisuainetta, väriaineita tai huuhteluaineita. Suosittelemme välttämään konepesua viimeiseen saakka, mutta todellisessa SOS-tilanteessa uima-asun voi pestä hellällä kylmän veden pesuohjelmalla. Huolehdi kuitenkin siitä, että mukana ei ole mitään, mihin uima-asu voisi takertua tai mikä voisi värjätä sen.

Älä koskaan rumpukuivaa uima-asua! Elastaani ei kestä kovia lämpötiloja ja tuote menettää joustavuutensa. Älä myöskään silitä, höyrytä,  föönaa (believe me, kaikkea on kuultu!) tai muuten kuumenna tuotetta millään tavalla sen kuivumisen nopeuttamiseksi. Kuivaa tuote varjossa luonnollisin menetelmin!

Älä ripusta uima-asua kuivumaan sen olkaimista välttääksesi venymistä. Suosittelemme kuivaamaan tuotteen varjossa ripustaen sen tuotteen leveimmästä kohdasta – näin tuote ei veny roikkuessaan märkänä. Pyykkipojat voivat aiheuttaa painaumia.

Älä rutista ja kierrä uima-asua päästäksesi eroon ylimääräisestä vedestä. Tämä voi rikkoa kuituja, venyttää tuotetta ja johtaa sen muodon muuttumiseen.

Älä unohda märkää tuotetta muovikassiin, pyyhkeen sisään tai muuhun säilöön pitkäksi aikaa. Muista aina huuhdella ja jättää tuote kuivumaan mahdollisimman pian.

– Huomioi, että epätasaiset pinnat, kuten kivet, kalliot, laiturit, vesiurheiluvälineet ja vastaavat voivat aiheuttaa hankausta ja vahingoittaa tuotetta.

– Kosketus rusketusöljyihin, aurinkorasvoihin ja muihin kemikaaleihin voivat aiheuttaa värjäytymistä. Aurinkorasva on toki tärkeää, mutta koita valita mahdollisimman luonnollinen tuote ilman väriaineita, tuoksuja tai mitään ekstraa. Myös vesistöt kiittävät sinua!

Urheiluvaatteiden hoito-ohjeet

Kuten uima-asumme, myös urheiluvaatteemme on tehty kierrätetyn polyamidin ja elastaanin yhdistelmästä ja näin ollen niihin pätee samankaltaiset hoito-ohjeet kuin uima-asuille. Urheiluvaatekangas on kuitenkin hieman paksumpaa ja omaa hieman erilaisia ominaisuuksia. Voit pidentää urheiluvaatteiden elinikää huomattavasti huolehtimalla niistä mahdollisimman hyvin.

Voit konepestä urheiluvaatteet 40 asteessa. Suosittelemme hellävaraista ohjelmaa ja hellävaraista pesuainetta. Vältä kontaktia mahdollisesti hankaaviin tai värjääviin tuotteisiin.

Älä laita urheiluvaatteitasi kuivausrumpuun! Urheiluvaatteissa käytetty elastaani ei kestä pitkää altistusta kuumuudelle ja tämä johtaa kankaan vahingoittumiseen ja venyvyyden heikkenemiseen. Älä myöskään silitä tai muuten keinotekoisesti kuivaa vaatetta.

Kuivata urheiluvaatteesi auringossa. Älä jätä niitä auringon vahingoittavien UV-säteiden armoille liian pitkäksi aikaa välttääksesi värien haalistumisen. Tämä pätee toki kaikkiin vaatteisiin!

– Huomioi, että epätasaiset pinnat ja muiden vaatteiden yksityiskohdat, kuten vetoketjut, soljet ja napit voivat vahingoittaa urheiluvaatteitasi pesun aikana. Erota mahdollisesti vahingoittavat tuotteet muusta pyykistä.

KOKO-OPAS

Kokotaulukkomme löydät TÄÄLTÄ. Voit myös milloin tahansa lähettää meille sähköpostia lisätietojen ja henkilökohtaisten vinkkien saamiseksi!

TUOTTEIDEN TOIMITUS

Tarjoamme veloituksettoman toimituksen kaikille yli 150€ tilauksille. Et tarvitse tätä varten erillistä alennuskoodia, vaan toimitusmaksu poistetaan automaattisesti, kun tilauksesi arvo ylittää 150€.

Suomeen tilatut tuotteet lähtevät valintasi mukaan joko Postin Postipakettina tai Pikkupakettina. Erona näillä on se, että Postipaketti jaetaan postikonttoriin tai pakettiautomaattiin, Pikkupaketti taas suoraan postilaatikkoon. Kun paketti saapuu perille Postin toimituspaikkaan, saat sähköposti- ja/tai tekstiviestinä saapumisilmoituksen paketin noutoa varten.  Posti toimittaa paketteja sekä toimipisteisiin ja pakettiautomaatteihin, ja voit valita haluamasi toimituspaikan kassalla. Huomioithan, että Posti säilyttää paketteja noutopisteissä 7 vuorokauden ajan.

Muihin EU-maihin tilatut tuotteet toimitetaan valintasi mukaan joko GLS:n tai DHL Expressin kyydissä. DHL-tilaukset tulevat perille muihin EU-maihin 1-2 arkipäivässä toimitusvahvistuksemme saapumisen jälkeen.  GLS taas kestää maasta riippuen 3-6 arkipäivää. Molempiin toimitustapoihin saat meiltä seurantakoodin tilauksellesi heti, kun tilauksesi lähtee varastoltamme.

Mikäli olet valinnut DHL:n toimitustavaksesi, saat DHL Expressiltä myös erillisen vahvistusviestin. Oletusarvoisesti tilauksesi toimitetaan suoraan toimitusosoitteesi ovelle. Mikäli haluat, on sinun mahdollista valita myös vaihtoehtoinen toimitustapa. Voit esimerkiksi noutaa lähetyksen DHL:n palvelupisteestä, valtuuttaa sen toimitettavaksi naapuriin tai muuttaa toimitusosoitteen esimerkiksi työpaikallesi tai ystävän tai perheen osoitteeseen. Mikäli olet poissa, DHL voi säilyttää lähetystäsi maksimissaan 30 vuorokauden ajan.

EU:n ulkopuolisiin Euroopan maihin tilatut tuotteet toimitetaan DHL Expressin kyydissä. DHL-tilaukset tulevat perille 1-3 arkipäivässä toimitusvahvistuksemme saapumisen jälkeen.

Lähetettyämme tilauksen, saat ensin tilausvahvistuksen meiltä sähköpostitse. Pian tämän jälkeen DHL lähettää sinulle sähköposti- ja/tai tekstiviestin, josta löydät lähetyksen seurantakoodin. Viestistä löydät myös DHL:n On Demand Delivery -palvelun linkin. Oletusarvoisesti tilauksesi toimitetaan suoraan toimitusosoitteesi ovelle. Mikäli haluat, on sinun mahdollista valita myös vaihtoehtoinen toimitustapa. Voit esimerkiksi noutaa lähetyksen DHL:n palvelupisteestä, valtuuttaa sen toimitettavaksi naapuriin tai muuttaa toimitusosoitteen esimerkiksi työpaikallesi tai ystävän tai perheen osoitteeseen. Mikäli olet poissa, DHL voi säilyttää lähetystäsi maksimissaan 30 vuorokauden ajan.

Mikäli toimitusosoitteesi on EU:n ulkopuolella huomioithan, että saatat joutua maksamaan tilauksestasi erillisiä tullimaksuja tai veroja. Nämä maksut eivät ole meidän vastuullamme tai vaikutusvaltamme sisällä.

Muihin maihin tilatut tuotteet toimitetaan DHL Expressin kyydissä. DHL-tilaukset tulevat perille 2-4 arkipäivässä toimitusvahvistuksemme saapumisen jälkeen.

Lähetettyämme tilauksen, saat ensin tilausvahvistuksen meiltä sähköpostitse. Pian tämän jälkeen DHL lähettää sinulle sähköposti- ja/tai tekstiviestin, josta löydät lähetyksen seurantakoodin. Viestistä löydät myös DHL:n On Demand Delivery -palvelun linkin. Oletusarvoisesti tilauksesi toimitetaan suoraan toimitusosoitteesi ovelle. Mikäli haluat, on sinun mahdollista valita myös vaihtoehtoinen toimitustapa. Voit esimerkiksi noutaa lähetyksen DHL:n palvelupisteestä, valtuuttaa sen toimitettavaksi naapuriin tai muuttaa toimitusosoitteen esimerkiksi työpaikallesi tai ystävän tai perheen osoitteeseen. Mikäli olet poissa, DHL voi säilyttää lähetystäsi maksimissaan 30 vuorokauden ajan.

Mikäli toimitusosoitteesi on EU:n ulkopuolella huomioithan, että saatat joutua maksamaan tilauksestasi erillisiä tullimaksuja tai veroja. Nämä maksut eivät ole meidän vastuullamme tai vaikutusvaltamme sisällä.

PALAUTUKSET JA VAIHDOT

Toivomme, että pidät tuotteistamme! Jos kuitenkin koko tai malli osoittautuu vääräksi, sinulla on aina 14 vuorokautta aikaa palauttaa tuote meille laskettuna siitä päivästä, kun paketti saapuu sinulle perille. Mikäli haluat palauttaa tuotteita, täytäthän palautuslomakkeemme RETURNS -sivultamme. Jos tarvitset apua, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa info@liljathelabel.com. 

Vaihdot meillä toimivat palautusten kautta: voit palauttaa tuotteen, jonka haluat vaihtaa, ja tilata uuden tilalle veloituksettomalla toimituksella. Saat koodin täytettyäsi palautuslomakkeen.

Huomioithan: palautettavien tai vaihdettavien tuotteiden on oltava käyttämättömiä, puhtaita ja vahingoittumattomia. 

Palautuskustannus

Ollessamme yrityksenä vielä pieni, ei meidän ole mahdollista tarjota täysin veloituksettomia palautuksia. Asiakas on siis vastuussa kustannuksesta, joka koituu tuotteen lähettämisestä takaisin meille. Tämä on Suomen sisällä kuitenkin vain muutamia euroja, ja tuotteen saa lähettää meille vapaavalintaisella toimitustavalla. Tarjoamme myös omaa palautussopimustamme palautuslähetyksille. Lisätietoja saat palautusportaalistamme.

Hyvitykset

Palautuksesi saapuu meille yleensä 2-5 arkipäivän sisällä Suomen sisältä lähetettäessä. Tämän jälkeen käsittelemme palautuksesi mahdollisimman pian ja hyvitämme maksamasi summan alkuperäiselle maksutavallesi. Huomioithan, että alkuperäistä toimitusmaksua ei palauteta. Kiitos ymmärryksestä!

Peruutukset ja muutookset

Jos haluat peruuttaa tilauksesi tai tehdä siihen muutoksia, ole välittömästi yhteydessä osoitteeseen  info@liljathelabel.com – yritämme tehdä muutokset mahdollisuuksien mukaan, mutta mikäli paketti on jo ehtinyt lähteä varastoltamme, emme valitettavasti voi enää peruuttaa tai muuttaa tilaustasi. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä normaali palautus (ohjeet ylhäällä). Lähetys, joka palautuu meille noutamattomana, ei ole standardimuotoinen palautus ja joudumme valitettavasti veloittamaan sinulta tästä koituvat ylimääräiset kustannukset, jotka Posti veloittaa meiltä.

KLIKKAA TÄSTÄ PALAUTUSLOMAKKEELLEMME!

YHTEYSTIEDOT

E-mail: info@liljathelabel.com

IG: @liljathelabel

FB: @liljathelabel

Virallinen nimi: Liljalla Oy

Osoite: Pursimiehenkatu 14, 00150 Helsinki

Y-tunnus: 3143794-2